Izpit za VHF postajo

Izpit za VHF postajo

Izpit za VHF GMDSS postajo mora imeti vsaj ena oseba na čolnu, na katerem je VHF GMDSS radijska postaja. Izpit za VHF GMDSS postajo je obvezen pri najemu motornega čolna ali jadrnice.

Udeležite se našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega izpita za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS.

Tečaj in izpit za VHF postajo - PREMIUM paket

Tečaj za VHF postajo traja 5 šolskih ur (1 popoldan) in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz upravljanja VHF postaje ter primerov komunikacije na morju iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 30 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100%  posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 120 možnih izpitnih vprašanj.Danes smo prejeli že 3 prijave na tečaj za VHF postajo!

Vsebina PREMIUM paketa

Paket vključuje našo nasodobnejšo literaturo in pripomočke, ki jih boste uporabljali na tečaju in doma za pripravo na izpit.

Priročnik za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS
Prirpava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)
VHF klicne kartice

PREMIUM paket vključuje dostop do spletnega VHF GMDSS simulatorja©, ki ga boste uporabljali na tečaju, doma za pripravo na izpit in na samem izpitu. Njegova uporaba je podprta z videovsebinami.

VHF postaja

PREMIUM paket vključuje tudi izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 49,50 € ter pošljemo prijavne obrazce na Upravo RS za pomorstvo.

Cena PREMIUM paketa je 159,90 €

Od prijave na tečaj do izpita
 1. Po prijavi in plačilu vam po pošti pošljemo vso literaturo, podatke za dostop do spletnega VHF GMDSS simulatorja in obrazce za prijavo na izpit.
 2. Udeležite se predavanja v živo v spletni učilnici (v skupnem trajanju 5 šolskih ur) ob kateremkoli izmed objavljenih terminov ali si kadarkoli oglejte posnetek predavanja.
  24.4.2024 od 17:00 do 21:00 je trenutni prvi možni termin predavanja v živo v spletni učilnici.
  O funkcionalnosti spletne učilnice si lahko več preberete tukaj.
 3. Za vas uredimo tudi prijavo na izpit, na katerega vas povabi Uprava RS za pomorstvo, pri čemer ta upošteva vaše želje in razpoložljive izpitne termine.
 4. Po predavanju smo vam vsaj enkrat tedensko ob vnaprej znanih terminih v živo na voljo v naši spletni pisarni za odgovore na vsa vaša vprašanja, povezana z izpitno snovjo.

Prijava na tečaj za VHF postajo

5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira

Prijava na tečaj za VHF postajo

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega izpita za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo tečaja.


Tečaj za VHF GMDSS postajo izvajamo tudi individualno oziroma za organizirane skupine. Lokacijo in termin tečaja prilagodimo željam naročnika.

Vsebina tečaja za VHF GMDSS postajo

Tečaj za VHF postajo obsega naslednje vsebinske sklope, ki predstavljajo celoten izpitni program:

 • pravila o radijski službi,
 • osnove radiotelefonije in
 • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na izpit za VHF postajo.

Izpit za VHF GMDSS postajo

Izpit za VHF postajo poteka pred 2-člansko izpitno komisijo in je praktičen. Izpit se opravlja na našem VHF GMDSS simulatorju©, ki ga boste uporabljali tudi na tečaju in doma za pripravo na izpit. Pomembno je poznavanje celotnega sistema radijske komunikacije na morju, zato izpitna komisija postavlja tudi teoretična podvprašanja. Izpit za VHF postajo se opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru.


Mnenja strank
 (4.83/5 na podlagi 595 mnenj strank)
Tečajniki nas ocenjujejo na neodvisnem portalu artur, tukaj pa je objavljenih nekaj zadnjih mnenj.
 1. Igor F.

  Kar tako naprej. Obilo uspeha in zadovoljnih slušateljev.

 2. Klemen R.

 3. Helena M.

  V vseh ozirih pohvalno! 🙂

 4. Miloš l.

 5. Robert Z.

 6. dimitrij k.

  Nisem prejel literature in je ne morem oceniti,saj sem poslusal predavanje za osvezitev. Kot pa poznam vaso literaturo od prej je bila vedno vrhunska.Tudi predavanje je bilo odlicno, vidi se kilometrina pri predavatelju. Lep pozdrav Kosi Mitja

 7. Marcel K.

  Vrhunsko.

 8. Andrej W.

 9. Andrej K.

  Posnetke bi si lahko ogledali racimo 3x.

 10. Uroš S.