Tečaj in izpit za VHF postajo v Mariboru (PREMIUM paket)Do nadaljnjega zaradi epidemioloških razmer izvajamo VHF tečaje samo preko spleta v naši spletni učilnici (v živo) ob terminih, objavljenih v koledarju tečajev, na spletni tečaj v živo pa se vseeno lahko prijavite tudi preko prijavnice na tej strani.

Termin tečaja

19.5.2021 od 17:00 do 21:00

Zasedenost tečaja
Trenutno so še na voljo prosta mesta!
Če vam termin ne ustreza, vseeno izpolnite prijavo na tečaj, da vas lahko obveščamo o naslednjih terminih v Mariboru, kjer letno izvedemo do 8 tečajev.

Kraj tečaja

MARIBOR - Martinov dom v Kamnici, Kolping Kamnica, Cesta v Rošpoh 21, 2351 Kamnica

Pravočasno se prijavite na tečaj!

Prijava na tečaj za VHF postajo

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega izpita za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo in rezervacijo tečaja.
Če vam ta termin tečaja ne ustreza, vseeno izpolnite prijavo, da vas lahko obveščamo o naslednjih terminih tečajev v želenem kraju.

ali

Podrobnosti o PREMIUM paketu

Tečaj za VHF postajo traja 5 šolskih ur (1 popoldan) in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz upravljanja VHF postaje ter primerov komunikacije na morju iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 30 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100% posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 120 možnih izpitnih vprašanj.

Vsebina PREMIUM paketa

Paket vključuje našo nasodobnejšo literaturo in pripomočke, ki jih boste uporabljali na tečaju in doma za pripravo na izpit.

Priročnik za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS
Prirpava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)
VHF klicne kartice
Paket vključuje dostop do spletnega VHF GMDSS simulatorja©, ki ga boste uporabljali na tečaju, doma za pripravo na izpit in na samem izpitu. Njegova uporaba je podprta z videovsebinami.
VHF postaja

Paket vključuje izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 49,50 € ter pošljemo prijavne obrazce (izpolnjene na tečaju) na Upravo RS za pomorstvo.

Cena PREMIUM paketa je 159,90 €

5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira

Vsebina tečaja za VHF GMDSS postajo

Tečaj za VHF postajo obsega naslednje vsebinske sklope, ki predstavljajo celoten izpitni program:

  • pravila o radijski službi,
  • osnove radiotelefonije in
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na izpit za VHF postajo.

Izpit za VHF GMDSS postajo

Izpit za VHF postajo poteka pred 2-člansko izpitno komisijo in je praktičen. Izpit se opravlja na našem VHF GMDSS simulatorju©, ki ga boste uporabljali tudi na tečaju in doma za pripravo na izpit. Pomembno je poznavanje celotnega sistema radijske komunikacije na morju, zato izpitna komisija postavlja tudi teoretična podvprašanja. Izpit za VHF postajo se opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru.

Prijava na tečaj za VHF postajo

Plačilo tečaja

Mesto na tečaju si lahko rezervirate le s predhodnim plačilom. Pred pričetkom tečaja z UPN nalogom nakažite 159,90 € na podjetje Spinaker d.o.o., Sončna pot 8, 6320 Portorož, račun: SI56 1010 0003 4657 804, sklic: SI 99 (v polje namen plačila vpišite kraj in datum tečaja ter ime tečajnika). Obenem nujno izpolnite zgornjo prijavo na tečaj, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter rezervaciji tečaja!