Predavanje: Kako živeti na oceanu + priprava jadrnice

(1 mnenje stranke)

20,00 

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

Torek, 3.3.2020 ob 18.00

Predavanje traja 2 uri.

Omejitev udeležbe!

Lokacija predavanja

Poslovna stavba Brdo
(vhod iz zahodne strani pri travniku)
Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.

1 mnenje za Predavanje: Kako živeti na oceanu + priprava jadrnice

  1. Kajo

    Super predavanje; zelo zanimivo z ravno prav informacijami, izkušnjami in čemur se je potrebno izogniti.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja