Izobraževalni program Spinaker.si

Izobraževalni program

Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj na področju navtičnega izobraževanja izvajamo izobraževalni program, preko katerega bodoče navtike najbolj optimalno pripravimo na varno samostojno plovbo.

Sledite tudi vi naslednjim 4 korakom in z našo pomočjo osvojite vsa potrebna navtična znanja in veščine in jih tudi ustrezno osvežujte.

1. korakTečaj za voditelja čolna je nepogrešljiva priprava na izpit za čoln, ki ga potrebuje prav vsak navtik zaradi predpisov, svoje lastne varnosti in varnosti vseh ostalih udeležencev na morju.

2. korakTečaj za VHF postajo je namenjen predvem povečanju varnosti na morju. Sicer pa je izpit za VHF postajo treba imeti na čolnih na katerih se nahaja VHF postaja. Tečaj za VHF postajo je nepogrešljiva priprava na izpit za VHF postajo.

3. korakPraktični tečaji so nujna nadgradnja tečaja za voditelja čolna in tečaja za VHF postajo s praktičnimi izkušnjami. Praktične izkušnje se začne pridobivati na začetnem tečaju jadranja (za bodoče jadralce) oziroma tečaju plovbe z gumenjakom (za tiste, ki prisegajo na motorne čolne). Praktični tečaji so odlična osnova za varno samostojno plovbo ali pa izpopolnjevanje že usvojenega znanja.

4. korakVečina navtikov pluje le občasno in zaradi pomanjkanja rutine izgubljajo nekatera pomembna navtična znanja. Te lahko pridobijo z osvežitvenimi praktičnimi tečaji ali jadralskimi doživetji, s pregledom ustrezne literature in z dostopom do relevantnih spletnih portalov (egmdss.com za radijsko komunikacijo na morju, ecolregs.com za pravila o izogibanju trčenju na morju, smcpexamples.com za standardne pomorske komunikacijske fraze).  Obnavljajte in vzdržujte pridobljeno znanje ter (p)ostanite dober navtik!

Če boste z nami prikorakali do konca, ste zagotovo na dobri poti, da boste varno in srečno pluli ter uživali v neskončnih širjavah morja.