Jadralska doživetja

Jadralska doživetja so večdnevna jadranja do vnaprej znanih destinacij, ki so namenjena predvsem nabiranju najrazličnejših praktičnih izkušenj na jadrnici:

  • priprava na večdnevno plovbo (pregled plovila, organizacija posadke, nakup zalog hrane in pijače),
  • načrtovanje plovbe (navigacija in meteorologija),
  • manevriranje v marinah, sidranje, privezovanje na bojo,
  • jadranje in motoriranje v različnih vremenskih in vetrovnih okoliščinah,
  • nočna plovba,
  • plovba v shemah ločene plovbe, kanalih, ozkih plovnih poteh,
  • življenje na jadrnici (pripravljanje obrokov, pospravljanje, orginiziranje opravil …) itd.

Udeleženci jadralskih doživetij ob prisotnosti izkušenega inštruktorja z izmenjevanjem vlog med plovbo in med drugimi opravili lahko močno izboljšajo svoje navtično znanje.

Na jadralskih doživetjih pa se nam lahko pridružijo tudi vsi tisti, ki bi radi samo izkusili čar jadranja.

V spodnji video reportaži je na duhovit način predstavljamo eno izmed preteklih jadralskih doživetij, ko smo  z dvema jadrnicama odpluli iz Izole v Benetke.

V spodnji slikovni reportaži pa je predstavljenih nekaj utrinkov z jadralskega doživetja Izola-Rovinj-Izola, ko smo v treh dneh potrošili le 2l goriva in se kljub turbulentnemu vremenu z ustreznim načrtovanjem plovbe popolnoma izognili dežju.

Jadralska doživetja

Spomladi in jeseni izvajamo jadralska doživetja do različnih destinacij.

Izola-Benetke-Izola

Trajanje: 3 dni
Cena: 479€/osebo
Ekipa: max. 6 udeležencev + inštruktor
Program: nočna plovba do marine v Benetkah, ogled Benetk, večerna plovba po Benetkah, nočitev v marini v Benetkah, dnevna plovba do slovenske obale, nočitev na sidrišču ali v marini v Izoli, dnevna plovba ob slovenski obali

Izola-Rovinj-Izola

Trajanje: 3 dni
Cena: 479€/osebo
Ekipa: max. 6 udeležencev + inštruktor
Program: nočna plovba do Rovinja, ogled Rovinja, večerna plovba okoli Rovinja, nočitev v Rovinju, dnevna plovba z ogledom začetnega dela Limskega kanala mimo Vrsarja in Poreča, nočitev na sidrišču v bližini Novigrada, dnevna plovba mimo Novigrada, Umaga in Pirana

Cena jadralskega doživetja

Cena jadralskega doživetja vključuje:

  • nabiranje praktičnih izkušenj na potovalni jadrnici pod vodstvom izkušenega inštruktorja,
  • stroške najema plovila (Salona 38 ali primerljiva jadrnica), privezov, vinjete, turističnih taks, goriva in zavarovanja.

Cena jadralskega doživetja ne vključuje  stroška hrane in pijače, ki se po skupnem nakupu z udeleženci pred izplutjem enakovredno razdeli.

Prijava na jadralsko doživetje

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite enega izmed jadralskih doživetij iz našega edinstvenega izobraževalnega programa. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo in rezervacijo. Če vam ta termin ne ustreza, vseeno izpolnite spodnjo prijavo, da vas bomo obvestili o prihodnjih razpisanih terminih.5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira