Tečaj in izpit za čoln

Izpit za čoln

Izpit za čoln mora imeti vsak, ki želi upravljati čoln do dolžine 24 m. Izpit za čoln je obvezen tudi pri najemu motornega čolna ali jadrnice.

Udeležite se našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega izpita za čoln.

Tečaj in izpit za voditelja čolna - PREMIUM paket

Tečaj za voditelja čolna traja 16 šolskih ur in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz vozlov in navigacije ter primerov iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 110 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100%  posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 420 možnih izpitnih vprašanj.Danes smo prejeli že 3 prijave na tečaj za voditelja čolna!

Vsebina PREMIUM paketa

Paket vključuje našo nasodobnejšo literaturo in pripomočke, ki jih boste uporabljali na tečaju in za pripravo na izpit.

Priročnik za voditelja čolna na morju
Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah
Prirpava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)
15 minut za popolno plovbo
Navigacijska karta (Tržaški zaliv)

PREMIUM paket vključuje tudi izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za čoln za morje. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 54,50 € ter pošljemo prijavne obrazce (izpolnjene na praktičnem delu tečaja) na Upravo RS za pomorstvo.

Cena PREMIUM paketa je 199,90 €

Od prijave na tečaj do izpita
 1. Po prijavi in prejetem plačilu po elektronski pošti prejmete takojšnji dostop do predavanj teoretičnih predmetov v spletni učilnici, po pošti pa vam pošljemo Priročnik za voditelja čolna na morju in navigacijsko karto.
 2. Udeležite se teoretičnega in praktičnega dela tečaja za voditelja čolna:
  • Če vam čas dopušča, se najprej udeležite predavanj 5-ih teoretičnih predmetov v spletni učilnici (v skupnem trajanju 12 šolskih ur). Predavanja teoretičnih predmetov lahko spremljate v živo ob objavljenih terminih ali si kadarkoli ogledate posnetke predavanj. O funkcionalnosti spletne učilnice si lahko več preberete tukaj.
  • Udeležite se tudi praktičnega dela tečaja v izbranem kraju (4 šolske ure), na katerem prejmete še vso preostalo literaturo in pripomočke.
 3. Na praktičnem delu tečaja se uredi tudi prijava na izpit, na katerega vas povabi Uprava RS za pomorstvo, pri čemer ta upošteva vaše želje in razpoložljive izpitne termine.
 4. Do izpita smo vam vsaj enkrat tedensko ob vnaprej znanih terminih v živo na voljo v naši spletni pisarni za odgovore na vsa vaša vprašanja, povezana z izpitno snovjo.

Prijava na tečaj za voditelja čolna

5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira

Prijava na tečaj za voditelja čolna

Izberite kraj, kjer želite opravljati praktični del tečaja za voditelja čolna.

Tečaj za voditelja čolna izvajamo tudi individualno oziroma za organizirane skupine. Lokacijo in termin tečaja prilagodimo željam naročnika. Letno izvedemo povprečno 8 tečajev za organizirane skupine.

Vsebina tečaja za voditelja čolna

Tečaj za voditelja čolna obsega naslednje vsebinske sklope, ki predstavljajo celoten izpitni program:

 • pomorski predpisi,
 • mornarska dela in veščine,
 • osnove navigacije,
 • pravila o izogibanju trčenju na morju in
 • osnove motoroznanstva.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na izpit za čoln.

Izpit za čoln

Izpit za čoln za morje poteka pred 3-člansko izpitno komisijo in je sestavljen iz praktičnega dela (vezanje vozlov in delo na navigacijskih kartah) in teoretičnega dela. Izpit za čoln za morje lahko opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani ali na Agenciji za železniški promet v Mariboru. Istočasno je možno opravljati izpit za čoln za celinske vode, zanj pa je potrebno doplačilo v višini 40 €.

Prijava na tečaj za voditelja čolna 

Mnenja strank
 (4.73/5 na podlagi 1250 mnenj strank)
Tečajniki nas ocenjujejo na neodvisnem portalu artur, tukaj pa je objavljenih zadnjih deset mnenj.
 1. Dejan P.

 2. Matej K.

  Zelo sem zadovoljen tako s praktičnim delom tečaja kot tudi z online predstavitvami - vse razumljivo in zanimivo. Hvala!

 3. Boštjan P.

 4. Aljaž L.

 5. ALEKSANDER P.

 6. Damir T.

 7. Rebeka R.

 8. Jure C.

  Predavanje vozlov in navtike v živo je bilo odlično izvedeno. Pripombo imam samo nad drugim delom, ki je bilo izvedeno preko spleta in sicer sem mnenja, da bi lahko bil tudi ta del narejen v sklopu predavanj v živo, saj bi se lahko predavatelj bolj posvetil udeležencem.

 9. Ivič M.

 10. Nika L.