Tečaj za preizkus znanja

Tečaj za preizkus znanja za upravljanje čolna

Vsak, ki želi upravljati samo čoln z motorjem moči do 7,35 kW (10 KM) in do dolžine 7 m ali vodni skuter, lahko namesto izpita za čoln (za vsa plovila do 24 m brez dodatnih omejitev) opravi preizkus znanja. Potrdilo o opravljenem preizkusu znanja je obvezno tudi pri najemu motornega čolna, jadrnice ali vodnega skuterja.

Zaradi omejitev preizkusa znanja priporočamo izpit za voditelja čolna!

Udeležite se našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega potrdila o opravljenem preizkusu znanja.

PREMIUM paket - Tečaj in izpit za preizkus znanja

Tečaj za preizkus znanja traja 5 šolskih ur in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj ter primerov iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 40 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100%  posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 190 možnih izpitnih vprašanj.

Po pošti najprej prejmete vso literaturo, zatem pa se udeležite predavanj dveh predmetov v spletni učilnici (v skupnem trajanju 5 šolskih ur). Predavanja lahko spremljate v živo ob terminih, ki so objavljeni v koledarju tečajev, ali pa si kadarkoli ogledate posnetke predavanj. O funkcionalnosti spletne učilnice si lahko več preberete tukaj.

Paket vključuje izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za preizkus znanja. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 34,50 € ter pošljemo prijavne obrazce na Upravo RS za pomorstvo.

Na tečaju prejmete našo nasodobnejšo literaturo, ki jo boste uporabljali na tečaju in za pripravo na izpit.

Priročnik za voditelja čolna na morju
Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah
Prirpava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)

Cena PREMIUM paketa je 129,90 €

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega potrdila o opravljenem preizkusu znanja. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo in dostop do spletne učilnice.

Prijava na tečaj
5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira
Vsebina tečaja za preizkus znanja

Tečaj za preizkus znanja obsega vsebinska sklopa, ki predstavljata celoten izpitni program:

  • pomorski predpisi in
  • pravila o izogibanju trčenju na morju.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na navtične izpite.

Izpit za preizkus znanja

Izpit za preizkus znanja poteka pred 2-člansko izpitno komisijo in je samo teoretičen. Izpit za preizkus znanja lahko opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani ali na Agenciji za železniški promet v Mariboru. Istočasno je možno opravljati izpit za preizkus znanja za celinske vode, zanj pa je potrebno doplačilo v višini 40 €.

Plačilo tečaja

Mesto na tečaju si lahko rezervirate le s predhodnim plačilom. Pred pričetkom tečaja z UPN nalogom nakažite 129,90 € na podjetje Spinaker d.o.o., Sončna pot 8, 6320 Portorož, račun: SI56 1010 0003 4657 804, sklic: SI 99 (v polje namen plačila vpišite ime tečajnika). Obenem nujno izpolnite zgornjo prijavo na tečaj, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila!