Tečaj za preizkus znanja

Tečaj za preizkus znanja za upravljanje čolna

Vsak, ki želi upravljati samo čoln z motorjem moči do 7,35 kW (10 KM) in do dolžine 7 m ali vodni skuter, lahko namesto izpita za čoln (za vsa plovila do 24 m brez dodatnih omejitev) opravi preizkus znanja. Potrdilo o opravljenem preizkusu znanja je obvezno tudi pri najemu motornega čolna, jadrnice ali vodnega skuterja.

Zaradi omejitev preizkusa znanja priporočamo izpit za voditelja čolna!

Udeležite se našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega potrdila o opravljenem preizkusu znanja.

Tečaj in izpit za preizkus znanja - PREMIUM paket

Tečaj za preizkus znanja traja 5 šolskih ur in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj ter primerov iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 40 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100%  posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 190 možnih izpitnih vprašanj.

Vsebina PREMIUM paketa

Paket vključuje našo nasodobnejšo literaturo, ki jo boste uporabljali na tečaju in za pripravo na izpit.

Priročnik za voditelja čolna na morju
Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah
Prirpava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)

PREMIUM paket vključuje tudi izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za preizkus znanja. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 34,50 € ter pošljemo prijavne obrazce na Upravo RS za pomorstvo.

Cena PREMIUM paketa je 128,90 €

Od prijave na tečaj do izpita
  1. Po prijavi in prejetem plačilu po elektronski pošti prejmete takojšnji dostop do predavanj v spletni učilnici, po pošti pa vam pošljemo vso literaturo.
  2. Udeležite se predavanj dveh predmetov v spletni učilnici (v skupnem trajanju 5 šolskih ur). Predavanja lahko spremljate v živo ob terminih, ki so objavljeni v koledarju tečajev, ali pa si kadarkoli ogledate posnetke predavanj. O funkcionalnosti spletne učilnice si lahko več preberete tukaj.
  3. Po tečaju se uredi tudi prijava na izpit, na katerega vas povabi Uprava RS za pomorstvo, pri čemer ta upošteva vaše želje in razpoložljive izpitne termine.
  4. Do izpita smo vam vsaj enkrat tedensko ob vnaprej znanih terminih v živo na voljo v naši spletni pisarni za odgovore na vsa vaša vprašanja, povezana z izpitno snovjo.
  5. Dokler se ne udeležite predavanj vseh predmetov pa vam je vedno na voljo tudi naš AI učitelj, ki ga lahko povprašate karkoli iz izpitnega programa.

Prijava na tečaj za preizkus znanja

5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira

Prijava na tečaj za preizkus znanja

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega potrdila o opravljenem preizkusu znanja. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo.

Vsebina tečaja za preizkus znanja

Tečaj za preizkus znanja obsega vsebinska sklopa, ki predstavljata celoten izpitni program:

  • pomorski predpisi in
  • pravila o izogibanju trčenju na morju.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na navtične izpite.

Izpit za preizkus znanja

Izpit za preizkus znanja poteka pred 2-člansko izpitno komisijo in je samo teoretičen. Izpit za preizkus znanja lahko opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani ali na Agenciji za železniški promet v Mariboru. Istočasno je možno opravljati izpit za preizkus znanja za celinske vode, zanj pa je potrebno doplačilo v višini 40 €.

Prijava na tečaj za preizkus znanja