Splošne teme

Jadralski foto safari – Barkovljanka (Barcolana)

Spinaker že vrsto let organizira ogled Barkovljanke, najštevilčnejše regate na svetu, ki se je v vse večji meri udeležujejo profesionalni in ljubiteljski fotografi.

Nekoč smo oglede Barkovljanke organizirali na večjih plovilih z več kot 150 gosti, zadnjih nekaj let pa oglede raje izvajamo na manjših motornih čolnih. Na ta način je dogajanje na regati možno spremljati “od blizu”, kar si seveda vsi želimo. Motorne čolne na ogledu praviloma upravljamo jadralci, ki smo tudi ljubiteljski fotografi. Med jadrnicami manevriramo, ne da bi jih kakorkoli ovirali in se pri tem prilagajamo okoliščinam, pomembnim za fotografiranje. Ogledom Barkovljanke s Spinaker-jem je zato lahko že pravi jadralski foto safari.

Spodaj objavljamo avtorske fotografije in izjave nekaj fotografov, ki so se z nami odpravili na jadralski foto safari.

Pred leti sem opazoval regato Barkovljanko s celine nad Trstom, a to se ne more primerjati z doživetjem, ko sta opazovalec in regata (fižično in mentalno) dejansko na istem “parterju” Tržaškega zaliva. Pri nas je žal ustaljena navada, da gre od nas težko kakšna pohvala, vendar tokrat to z veseljem prekršim in pohvalim “pristno” prijaznost Tomaža Gregoriča iz Spinakerja, ki nas je po morju varno prevažal za čas regate.

Dušan Jovanovič
vizualni ustvarjalec

 

Nepozabna dogodivščina in zares vse pohvale Spinakerju za to priložnost. Neponovljivo lepo je bilo z vami in upam, da še kdaj podoživimo to izkušnjo.

Cvetka Zavernik ()
fotografinja

 

Bilo je čudovito, nepozabna iskušnja tako pluti med jadrnicami največje jadralske regate na svetu… odlično vodenje in enkraten naravni ambient, ki ni primerljiv z ničemer, fotografske sanje… Hvala za nepozabne trenutke…. upam, da še kdaj.

Bojan Zavernik ()
fotograf

 

Na jadralski foto safari se vedno odpravimo z motornim čolnom, na katerega sprejmemo največ 5 gostov, da vam lahko nudimo najboljšo možno izkušnjo ogleda regate.

Pridružite se nam na ogledu Barkovljanke in doživite najštevilčnejšo regato na svetu “od blizu”.

V približno 4 urah, kolikor povprečno traja ogled, se boste dodobra naužili izjemnih pogledov, ki jih lahko ponudi le Barkovljanka.

Kupi karto za ogled >>
Barcolana

Leave a Comment