Tečaj in izpit za voditelja čolna v Dravogradu (PREMIUM paket)Z opravljanjem tečaja, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela, lahko začnete takoj po prijavi in prejetem plačilu.

Predavanja 5-ih teoretičnih predmetov v spletni učilnici

Če vam čas dopušča, se najprej udeležite predavanj 5-ih teoretičnih predmetov, ki jih lahko spremljate v živo ob objavljenih terminih ali pa si kadarkoli ogledate posnetke predavanj.

Termin praktičnega dela tečaja

Kadarkoli po plačilu tečaja si ga izberete sami izmed vseh takrat razpoložljivih terminov. V Dravogradu letno izvedemo najmanj 5 tečajev.

Trenutni prvi možni termin v Dravogradu pa je 15.5.2024 od 18:00 do 21:00 na lokaciji Dvorec Bukovje (učilnica v 2. nad.), Bukovje 13, 2370 Dravograd.

Zasedenost tečaja
Trenutno so še na voljo prosta mesta!

 

Pravočasno se prijavite na tečaj!

Prijava na tečaj za voditelja čolna

Izpolnite spodnjo prijavo in se udeležite našega edinstvenega izobraževalnega programa za pridobitev mednarodno veljavnega izpita za čoln. Po prijavi vam pošljemo obvestilo s podatki za plačilo in rezervacijo tečaja.

ali

Podrobnosti o PREMIUM paketu

Tečaj za voditelja čolna traja 16 šolskih ur in ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Tečaj poteka po preizkušenem sistemu kombinacije predavanj, praktičnih vaj iz vozlov in navigacije ter primerov iz prakse, ki jih dopolnjuje več kot 110 kratkih videovsebin. Tečaj vodijo izkušeni predavatelji, ki se 100% posvetijo tečajnikom, tako da so ti dobro pripravljeni na izpit in znajo odgovoriti na več kot 420 možnih izpitnih vprašanj.

Vsebina PREMIUM paketa

Paket vključuje našo najsodobnejšo literaturo in pripomočke, ki jih boste uporabljali na tečaju in za pripravo na izpit.

Priročnik za voditelja čolna na morju
Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah
Priprava na izpite za čoln (Vprašanja z odgovori)
Navigacijska karta (Tržaški zaliv)
15 minut za popolno plovbo

Paket vključuje izpitne stroške in vso korespondenco v zvezi s prijavo na izpit za čoln za morje. V vašem imenu poravnamo upravno takso in pristojbino v višini 54,50 € ter pošljemo prijavne obrazce (izpolnjene na praktičnem delu tečaja) na Upravo RS za pomorstvo.

Cena PREMIUM paketa je 199,90 €

Od prijave na tečaj do izpita
 1. Po prijavi in prejetem plačilu po elektronski pošti prejmete takojšnji dostop do predavanj teoretičnih predmetov v spletni učilnici, po pošti pa vam pošljemo Priročnik za voditelja čolna na morju in navigacijsko karto.
 2. Udeležite se teoretičnega in praktičnega dela tečaja za voditelja čolna:
  • Če vam čas dopušča, se najprej udeležite predavanj 5-ih teoretičnih predmetov v spletni učilnici (v skupnem trajanju 12 šolskih ur). Predavanja teoretičnih predmetov lahko spremljate v živo ob objavljenih terminih ali si kadarkoli ogledate posnetke predavanj. O funkcionalnosti spletne učilnice si lahko več preberete tukaj.
  • Udeležite se tudi praktičnega dela tečaja v izbranem kraju (4 šolske ure), na katerem prejmete še vso preostalo literaturo in pripomočke.
 3. Na praktičnem delu tečaja se uredi tudi prijava na izpit, na katerega vas povabi Uprava RS za pomorstvo, pri čemer ta upošteva vaše želje in razpoložljive izpitne termine.
 4. Do izpita smo vam vsaj enkrat tedensko ob vnaprej znanih terminih v živo na voljo v naši spletni pisarni za odgovore na vsa vaša vprašanja, povezana z izpitno snovjo.
 5. Dokler se ne udeležite predavanj vseh predmetov in dodatnih 14 dni po opravljenem praktičnem delu tečaja pa vam je vedno na voljo tudi naš AI učitelj, ki ga lahko povprašate karkoli iz izpitnega programa.

Prijava na tečaj za voditelja čolna

5x zakaj je Spinaker® najboljša izbira

Vsebina tečaja za voditelja čolna
Tečaj za voditelja čolna obsega naslednje vsebinske sklope, ki predstavljajo celoten izpitni program:
 • pomorski predpisi,
 • mornarska dela in veščine,
 • osnove navigacije,
 • pravila o izogibanju trčenju na morju in
 • osnove motoroznanstva.
Predavatelji

Na naših tečajih predavajo usposobljeni predavatelji z večletnimi izkušnjami s pripravo tečajnikov na izpit za čoln.

Izpit za čoln

Izpit za čoln za morje poteka pred 3-člansko izpitno komisijo in je sestavljen iz praktičnega dela (vezanje vozlov in delo na navigacijskih kartah) in teoretičnega dela. Izpit za čoln za morje lahko opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani ali na Agenciji za železniški promet v Mariboru. Istočasno je možno opravljati izpit za čoln za celinske vode, zanj pa je potrebno doplačilo v višini 40 €.

Prijava na tečaj za voditelja čolna


Mnenja strank
 (4.71/5 na podlagi 1604 mnenj strank)
Tečajniki nas ocenjujejo na neodvisnem portalu artur, tukaj pa je objavljenih nekaj zadnjih mnenj.
 1. KRAMAR R.

 2. Joze S.

 3. David Š.

 4. Mateja Z.

 5. Jure D.

 6. JAN G.

 7. Gregor Š.

 8. Valerija R.

 9. Dejan T.

 10. Damjan L.

  Toliko dobro, da bi si želel več predavanj v živo!